La malaltia de Dupuytren

Creat:28-11-2020 || Actualitzat: 28-11-2020
Dupuytren's disease

La malaltia de Dupuytren és una malaltia que afecta la fàscia palmar, una estructura que es troba al palmell de la mà entre la pell i els tendons i que connecta la pell als plans profunds, essent la responsable de que la pell palmar no es mobilitzi tan fàcilment com la pell d'altres regions de el cos.

La causa d'aquesta malaltia no està molt clara però hi ha una base genètica, a més d'alguns factors ambientals com l'alcohol, alguns medicaments, la diabetis, traumatismes mecànics repetitius, etc. És una malaltia 10 vegades més freqüent en homes que en dones i també en majors de 40 anys. És molt freqüent en el nord d'Europa, de manera que en els anglosaxons gairebé un 25% de la població masculina major de 60 anys té la malaltia de Dupuytren.

La retracció de l'aponeurosi palmar i les seves expansions digitals van formant nòduls i cordes que es palpen fàcilment i que quan progressen tanquen de forma progressiva els dits al palmell de la mà. Els dits que més freqüentment s'afecten són l'anular i el dit petit tot i que pot afectar-se qualsevol dit. També hi pot haver una afectació bilateral de les mans o afectar una sola mà.

El diagnòstic és clínic. No fa falta fer altres proves, excepte que s'associï a altres símptomes no relacionats amb la malaltia de Dupuytren.

La malaltia de Dupuytren no es pot curar. Quan la retracció dels dits és clara i / o interfereix en les activitats de la vida diària, està indicat el tractament. Existeixen diferents tipus de tractament: injeccions amb col·lagenasa i tractaments quirúrgics. El seu cirurgià de mà en IBACMA li recomanarà quin és el millor tractament per a vostè. No dubti a demanar cita a IBACMA, trucant a l'971 767 359.

Tots els artícles